Η αντιπροσωπεία Δεληκούρα

1887       Η επιχείρηση ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ αρχίζει την δράση της στο Βόλο με ιδρυτή τον ΝΙΚΟΛΑΟ  Χριστοδ. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ , από τους πρώτους Ηπειρώτες που εγκαταλείπουν την πολύπαθη Ήπειρο και εγκαταστάθηκαν στον Βόλο στα τέλη του 19ου αιώνα. Η επαγγελματική του δράση αρχίζει με μεταφορές από το λιμάνι του Βόλου προς στα ενδότερα του Θεσσαλικού κάμπου που σύντομα τις εγκαταλείπει προκειμένου να ασχοληθεί με το εμπόριο .

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ

1935       Η επιχείρηση με εμπορική πλέον δράση σε εδώδιμα και αποικιακά προϊόντα μεταβιβάζεται στους υιούς του ΔΗΜΗΤΡΙΟ & ΣΤΕΦΑΝΟ , με την επωνυμία Ν. Χ. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ ΥΙΟΙ. Μετά τον πόλεμο οι αδελφοί ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ  μεταπηδούν στον χώρο των βιομηχανικών προϊόντων, είτε ως αντιπρόσωποι είτε ως έμποροι διανομείς με έδρα τον Βόλο & την Αθήνα .

1975      Με τον θάνατο του ενός εκ των δύο αδελφών ΣΤΕΦΑΝΟΥ Ν. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ , λύεται η παραπάνω εταιρία , τις δραστηριότητες τις οποίες διαδέχεται & συνεχίζει η Ν. Σ. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑΣ & ΣΙΑ  με κύριο μέτοχο τον ΝΙΚΟΛΑΟ Στεφ. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ .  Χαρτοφυλάκιο , η διατήρηση αρχικά του αντικειμένου της προηγούμενης επιχείρησης & η επέκταση της δράσης με εισαγωγές & διανομή σε όλη την Ελληνική αγορά χημικών & βιομηχανικών προϊόντων .

Μία από τις δραστηριότητες της , από το 1991 είναι και η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου τοπικών εμπορικών συνεργατών διάθεσης των προϊόντων της εταιρίας  UNIL OPAL η οποία παράγει & διακινεί Διεθνώς μια μεγάλη γκάμα λιπαντικών . Έκτοτε η επιχείρηση συνεχίζει την δράση αυτή , μέχρι τις ημέρες μας , για την αναγνώριση των πιστοποιημένων ποιοτικά λιπαντικών UNIL OPAL με την βοήθεια ενός δικτύου 20 & πλέον συνεργατών σε όλη τη Ελληνική αγορά.

2018       Η επιχείρηση έχοντας συμπληρώσει τα 131 χρόνια διαδοχικής δράσης , χάρη της πάγιας στρατηγικής της προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών & προϊόντων , συνεχίζει & μεταβιβάζει την δράση της στην ΕΙΡΗΝΗ Ν. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ

ΕΙΡΗΝΗ Ν. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ  

9ο χλμ Βόλου – Λάρισας  Τ.Θ. 783  38500 Βόλος 

Τηλ.Σταθ : 2421 095165  Κιν : 6979 729922             

e-mail: delicour@otenet.gr