Η αντιπροσωπεία Δεληκούρα

1887       Η επιχείρηση ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ αρχίζει την δράση της στο Βόλο με ιδρυτή τον ΝΙΚΟΛΑΟ  Χριστοδ. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ , από τους πρώτους Ηπειρώτες που εγκαταλείπουν την πολύπαθη Ήπειρο και εγκαταστάθηκαν στον Βόλο στα τέλη του 19ου αιώνα. Η επαγγελματική του δράση αρχίζει με μεταφορές από το λιμάνι του Βόλου προς στα ενδότερα του Θεσσαλικού κάμπου που σύντομα τις εγκαταλείπει προκειμένου να ασχοληθεί με το εμπόριο .

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ

1935       Η επιχείρηση με εμπορική πλέον δράση σε εδώδιμα και αποικιακά προϊόντα μεταβιβάζεται στους υιούς του ΔΗΜΗΤΡΙΟ & ΣΤΕΦΑΝΟ , με την επωνυμία Ν. Χ. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ ΥΙΟΙ. Μετά τον πόλεμο οι αδελφοί ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ  μεταπηδούν στον χώρο των βιομηχανικών προϊόντων, είτε ως αντιπρόσωποι είτε ως έμποροι διανομείς.

1975      Με τον θάνατο του ενός εκ των δύο αδελφών ΣΤΕΦΑΝΟΥ Ν. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ , λύεται η παραπάνω εταιρία , τις δραστηριότητες τις οποίες διαδέχεται & συνεχίζει η Ν. Σ. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑΣ & ΣΙΑ  με κύριο μέτοχο τον ΝΙΚΟΛΑΟ Στεφ. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ .  Χαρτοφυλάκιο , η διατήρηση αρχικά του αντικειμένου της προηγούμενης επιχείρησης & η επέκταση της δράσης με εισαγωγές & διανομή σε όλη την Ελληνική αγορά χημικών & βιομηχανικών προϊόντων .

Μία από τις δραστηριότητες της , από το 1991 είναι και η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου τοπικών εμπορικών συνεργατών διάθεσης των προϊόντων της εταιρίας  UNIL OPAL η οποία παράγει & διακινεί Διεθνώς μια μεγάλη γκάμα λιπαντικών . Έκτοτε η επιχείρηση συνεχίζει την δράση αυτή , μέχρι τις ημέρες μας , για την αναγνώριση των πιστοποιημένων ποιοτικά λιπαντικών UNIL OPAL με την βοήθεια ενός δικτύου 20 & πλέον συνεργατών σε όλη τη Ελληνική αγορά.

2018       Η επιχείρηση έχοντας συμπληρώσει τα 131 χρόνια διαδοχικής δράσης , χάρη της πάγιας στρατηγικής της προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών & προϊόντων , συνεχίζει & μεταβιβάζει την δράση της στην ΕΙΡΗΝΗ Ν. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ

ΕΙΡΗΝΗ Ν. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ  

9ο χλμ Βόλου – Λάρισας  Τ.Θ. 783  38500 Βόλος 

Τηλ.Σταθ : 2421 095165  Κιν : 6979 729922             

e-mail: delicour@otenet.gr